Spanyol bableves kolbásszal
Spanyol bableves kolbásszal
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • oregánó - 1 csipetnyi
  • sárgarépa - 2 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • paradicsom sűrítmény - 1 evőkanál
  • burgonya - 300 gramm
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • zöld paprika - 1 darab
  • római kömény - 0.5 evőkanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • Chorizo kolbász - 100 gramm
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • konzerv vörösbab - 200 gramm
  • erős őrölt paprika - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a kolbászt vastag szeletekre. Pirítsuk meg a kockára vágott hagymával és paprikával együtt olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd öntsük le kb. 1,5 l hideg vízzel. Adjuk hozzá a Knorr Füstölthús ízesítő kockát.
  3. Pucoljuk meg a krumplit és a sárgarépát. Vágjuk őket kockára. Majd főzzük a levest addig, míg a zöldség megpuhul.
  4. A leszűrt és lemosott babot szórjuk bele, és főzzünk mindent együtt még kb. 10 percig, míg a leves besűrűsödik. Ízesítsük, ha szükséges.