víz | 1.5 liter |
---|---|
oregánó | 1 csipetnyi |
sárgarépa | 2 darab |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 2 darab |
paradicsom sűrítmény | 1 evőkanál |
burgonya | 300 gramm |
olíva olaj | 2 evőkanál |
zöld paprika | 1 darab |
római kömény | 0.5 evőkanál |
lilahagyma | 1 darab |
Chorizo kolbász | 100 gramm |
só, bors | 1 csipetnyi |
konzerv vörösbab | 200 gramm |
erős őrölt paprika | 1 csipetnyi |
Spanyol bableves kolbásszal a Levesek kategóriában
Vágjuk fel a kolbászt vastag szeletekre. Pirítsuk meg a kockára vágott hagymával és paprikával együtt olíva olajon.
Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd öntsük le kb. 1,5 l hideg vízzel. Adjuk hozzá a Knorr Füstölthús ízesítő kockát.
Pucoljuk meg a krumplit és a sárgarépát. Vágjuk őket kockára. Majd főzzük a levest addig, míg a zöldség megpuhul.
A leszűrt és lemosott babot szórjuk bele, és főzzünk mindent együtt még kb. 10 percig, míg a leves besűrűsödik. Ízesítsük, ha szükséges.