Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 6 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • császárszalonna - 150 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • tejszín - 200 milliliter
  • parmezán - 100 gramm
  • spagetti tészta - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, adjuk hozzá a Knorr Zöldségleves-kockát, majd főzzük meg a spagettit al dente (roppanósra). Egy kevest rakjunk el a főzővízből
  2. Egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a szalonna kockákat.
  3. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel és reszelt sajttal.
  4. A lecsepegtetett tésztát szedjük át a szalonnás serpenyőbe. Adjunk hozzá egy kanál vizet a félretett főzővízből. Erős lángon forrósítsuk fel.
  5. Öntsük rá a tejszínes keveréket és gyorsan keverjük össze.
  6. Alacsony lángon, kevés tésztafőző vizet hozzáadva, kevergetve melegítsük addig amíg a szósz besűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy a szósz ne forrjon.
  7. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és azonnal tálaljuk.