Spagetti vöröslencse szósszal
Spagetti vöröslencse szósszal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • újhagyma - 3 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • vöröslencse - 180 gramm
  • olasz fűszerkeverék - 3 evőkanál
  • spagetti tészta - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és vágjuk kockára a hagymát és a fokhagymát.
  2. Tisztítsuk meg az újhagymát és várjuk karikára.
  3. Forró olívaolajban pirítsuk meg a vöröshagymát majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
  4. Mielőtt hozzáadnánk a vöröslencsét, mossuk át alaposan.
  5. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet és az olasz fűszerkeveréket, majd fedjük le és főzzük 10 percig közepes hőmérsékletes, alkalmanként megkeverve.
  6. Készítsük elő a spagettit a csomagoláson található utasítások szerint.
  7. Adjuk hozzá az újhagymát a lencse szószhoz és rövid ideig melegítsük össze.
  8. Keverjük össze a spagetti tésztával.
  9. Séf tipp: Reszelt sajttal tálaljuk.