Spagetti carbonara szalonnával
Spagetti carbonara szalonnával
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 liter
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • füstölt szalonna - 150 gramm
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • tejszín - 150 milliliter
  • parmezán - 5 dekagramm
  • spagetti tészta - 300 gramm
  • tojás sárgája - 2 darab

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel kb. 3 liter vizet főni a tésztának. Tegyünk bele egy zöldségleves kockát. Főzzük meg benne a spagettit al dentére. Majd hűtsük le hideg vízben gyorsan, hogy ne főjön túl. Majd használat előtt melegítsük át gyorsan a főzővízben.
  2. Süssük meg a szalonnát egy serpenyőben, lassanként olvasztva ki a zsírt. A szalonnát végül szűrjük le és tegyük egy tálra hűlni, hogy jó ropogós legyen.
  3. Oldjunk fel fél Knorr Füstölthús ízesítő kockát egy kis vízben és adjuk a tejfölhöz.
  4. Keverjük el a tojássárgáját a tejföllel és öntsük a serpenyőben levő szalonnára.
  5. Adjuk hozzá a tésztát és még egy rövid ideig tartsuk a tűzön, de már csak kis lángon. A kész spagettit szórjuk meg reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel.