Spagetti carbonara szalonnával a Főételek kategóriában
Tegyünk fel kb. 3 liter vizet főni a tésztának. Tegyünk bele egy zöldségleves kockát. Főzzük meg benne a spagettit al dentére. Majd hűtsük le hideg vízben gyorsan, hogy ne főjön túl. Majd használat előtt melegítsük át gyorsan a főzővízben.
Süssük meg a szalonnát egy serpenyőben, lassanként olvasztva ki a zsírt. A szalonnát végül szűrjük le és tegyük egy tálra hűlni, hogy jó ropogós legyen.
Oldjunk fel fél Knorr Füstölthús ízesítő kockát egy kis vízben és adjuk a tejfölhöz.
Keverjük el a tojássárgáját a tejföllel és öntsük a serpenyőben levő szalonnára.
Adjuk hozzá a tésztát és még egy rövid ideig tartsuk a tűzön, de már csak kis lángon. A kész spagettit szórjuk meg reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel.