Sóskamártás
Sóskamártás
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 1 darab
  • tej - 6 dl
  • liszt - 2 evőkanál
  • sóska - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. Alaposan mossuk meg a sóskát, és csipegessük le a szárát. Ha fagyasztott sóskából készítjük, akkor olvasszuk ki a sóskát.
  2. A Rama margarint olvasszuk meg egy lábasban, és tegyük rá a sóskát és pároljuk meg, közben kevergessük.
  3. Ha friss sóskából készítjük, miután összeesett szórjuk meg liszttel, sózzuk, keverjük jól el.
  4. Öntsük fel a tej felével.
  5. Keverjük bele az egész tojást. Ha nagyon darabosnak találjuk, akkor át kell passzírozni.
  6. Tegyünk bele egy evőkanál tejfölt, valamint ízlés szerint cukrot, és öntsük hozzá a maradék tejet.
  7. Miután újra felforrt készen is van a sóskánk.