Sós stangli
Sós stangli
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • langyos tej - 4 dl
  • élesztő - 5 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • Ráma - 1 diónyi
  • tojás - 1 egész

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a Ramát és az egész tojást tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet, hogy jó közepes tésztát kapjunk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Ha meg kelt gyúrótáblára borítjuk, és 4 cipót készítünk belőle. Körülbelül 25 cm átmérőjűre sodorjuk, majd 8 felé osztjuk, és egyenként feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és sóval megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.