Feltöltve:

Sós ropogós

timer 120
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt20 dekagramm
tojásfehérje1 darab
szárított élesztő1 kávéskanál
langyos víz1.3 dl
cukor1 kávéskanál
1 kávéskanál
pirospaprika1 csipetnyi
cayenne bors1 csipetnyi

A szóráshoz

szezámmag1 evőkanál
mák1 evőkanál
köménymag1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, meghintjük a cukorral, és meleg helyen néhány percig állni hagyjuk. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős folyadékot, és összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, két, 13 cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk, majd háromszögekre vágjuk, és sütőlemezre helyezzük. Megszórjuk a köménymaggal, mákkal, vagy a szezámmaggal. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Ételdobozban, száraz, hűvös helyen 1 hétig is eláll.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem