Feltöltve:

Sós, Ramás kiflik

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma25 dekagramm

A tésztához

finomliszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
cukor1 evőkanál
1 evőkanál
olaj1.5 dl
víz2.5 dl
tej2.5 dl

A kiflik kenéséhez

tojás1 darab

A kiflik szórásához

szezámmag1 adag

Elkészítés

1. lépés

A 2,5 deci tejet, valamint a 2,5 deci vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük az 1 evőkanál cukrot és az 5 deka élesztőt, ami felfuttatunk benne.

2. lépés

A lisztet beletesszük egy edénybe és ha mar felfutott az élesztős, tejes víz, hozzáöntjük, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál sót, valamint a 1,5 deci olajat.

3. lépés

Jól eldolgozzuk és egy fél órát pihentetjük. Nyolc cipót készítünk és minden cipót nyolc cikkekre vágunk, majd feltekerjük.

4. lépés

A tepsibe egymás melle tesszük, de hagyjunk köztük helyett, mert megnőnek a kiflik. Megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem