Feltöltve:

Sós malacok

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
langyos tej1 dl
élesztő3 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája2 darab
tojássárgája a kenéshez1 darab
tejföl1 pohár
cukor1 teáskanál
2 teáskanál
egész fekete bors1 pár szem

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és langyos helyen felfuttatjuk, állni hagyjuk. A Ramát belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgát, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet és összegyúrjuk, majd pihentetjük 30 percig. A tésztát egy lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk, kb. 1 centi vastagra.

  2. 2. lépés

    Kétféle szaggatóval, egy kisebbel és egy nagyobbal köröket szaggatunk, ezeket egymásra tesszük, ez lesz a malac feje. A tésztából kis háromszögeket készítünk, ez lesz a malac füle és tojással ragasztjuk össze. Az egészet lekenjük tojással, majd rátesszük a borsszemeket.

  3. 3. lépés

    Előmelegített sütőben 220 fokon aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem