Feltöltve:

Sós kifli

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
fagyos Rama7 dekagramm
élesztő0.5 kocka
cukor1 evőkanál
tej4 dl
1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Fél deci langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Elkeverjük a liszttel, kávéskanálnyi sóval, és annyi langyos tejjel, hogy jó közepes tésztát kapjunk. Négyfelé osztjuk és a cipókat kerek lapokká sodorjuk. A lapokat megkenjük a Ramával, sugárirányban nyolcfelé vágjuk és feltekerjük őket. Az így kapott 32 kiflit tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket vízzel, majd megszórjuk sóval. Meleg helyen 2 órán keresztül kelesztjük. Forró sütőben (200 °C) negyed óra alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem