Feltöltve:

Sós kifli

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt70 dekagramm
tojás2 darab
kefír1 darab
étolaj1 dl
tej1 dl
élesztő5 dekagramm
cukor (a tejbe)2 evőkanál
Ráma1 púpos evőkanál
1 evőkanál
tojás a lekenéshez1 darab
tejföl (ha még kell a tésztába)1 pohár

Elkészítés

1. lépés

A Ramát habosra keverjük a sóval, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük az élesztővel, a kefírrel, az olajjal, a tojással, és úgy állítjuk össze a tésztát, hogy az rugalmas legyen. Ha szükséges kefírt vagy tejfölt lehet még hozzáadni. Só nem kell a tésztába. 8 egyenlő részre vágjuk. Egyet kb tányér nagyságú kerek lappá nyújtunk és félre rakjuk. Kinyújtjuk a másodikat is és a Rama egy részével megkenjük. A félrerakott lappal beborítjuk, 4 felé vágjuk, majd minden cikket még 3 felé. Egy kerekből 12 db kifli lesz. Szorosan feltekerjük és ritkán a tepsibe rakjuk. Így elkészítjük a többit is. A tetejét megkenjük tojással, ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, vagy szezámmagot, köménymagot. Hideg sütőben 30-35 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem