Feltöltve:

Sós csigák

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

A szóráshoz

szezámmag, napraforgómag, szójakorpa1 kevés

A mázhoz

tojásfehérje kemény habja2 darab

A töltelékhez

2 teáskanál
tojássárgája2 darab
Ráma20 dekagramm

A tésztához

étolaj1 dl
langyos tej0.5 liter
élesztő1 kocka
2 teáskanál
finomliszt75 dekagramm

Sós csigák a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt egy kevés langyos tejben megfuttatjuk, a liszthez adjuk a sóval és az étolajjal együtt. A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül, hogy megvárnánk, amíg megkel, 1 cm vastagra nyújtjuk. A Ramát összekeverjük a tojássárgákkal és a sóval, majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát két oldalról föltekerjük a közepéig, és középen kettévágjuk. A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük. Lapjukkal lefelé rárakjuk őket a sütőlapra, megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magokkal. Előmelegített sütőben 200 °C fokon sütjük addig, amíg szépen megpirulnak.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem