Sós háromszögek recept.
Az 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot is. Egy tálba előkészítjük a lisztet, a sót és az olajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet és annyi langyos tejet, amennyit a tészta igényel, majd jól kidolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Utána lisztezett deszkán 3 cipóra osztjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A Rama margarint kikeverjük a tojássárgával és kevés sóval. Ezt kettéosztjuk. A töltelék felébe belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Az 1. cipót kinyújtjuk és megkenjük az 1. töltelékkel. Feltekerjük, majd kis háromszögekre vágjuk.
A 2. cipót is kinyújtjuk, ezt megkenjük ketchuppal, pizzafűszerrel megszórjuk és sonkaszeleteket teszünk rá, majd feltekerjük. Ezt is felvágjuk.
A 3. cipót is kinyújtjuk, megkenjük a natúr Ramás krémmel és megszórjuk reszelt sajttal, majd szintén felvágjuk. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással. A tetejüket felvert tojással megkenjük. Majd előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.