Sörös csirke
Sörös csirke
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • sör - 250 milliliter
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab
  • egész csirkecomb - 4 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk ketté a combokat. Szórjuk meg egy kis sóval, borssal. Forgassuk meg lisztben. Szeleteljük fel a paradicsomot. Vágjuk finomra a kakukkfű leveleket. Vágjuk a hagymát karikákra. Vágjuk egészen vékonyra a fokhagymát.
  2. Pirítsuk le a csirkecombokat 2 evőkanál olíva olajon nagy lángon 5-6 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a paradicsomot. Pároljuk 5 percig időnként megkeverve.
  3. Adjuk hozzá a sört, fél citrom levét és a Knorr® tyúkhúsleves kockát. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 20 percig illetve míg a csirkehús megfő.