Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 2 evőkanál |
cukor | 2 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
világos sör | 1 liter |
tojás sárgája | 2 darab |
apró tészta | 1 darab |
Sörleves a Levesek kategóriában
Főzzük meg a tésztát kissé sós vÍzben
Forraljuk fel a sört a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal. Adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús levesalapot. Egy pár perc után vegyük ki a citromhéjat.
Egy serpenyőben a margarinból és a lisztbőé készítsünk rántást. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg, világosnak kell lennie. Adjuk a sörhöz, egész idő alatt kevergetve.
A tejfölt keverjük el a tojássárgával. Adjunk hozzá egy kis forró levest, keverjük össze és öntsük a lábosba. Azonnal vegyük le a levest a lángról.
Tegyük bele a tésztát és tálaljuk.