Sörkifli
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • liszt - 50 dekagramm
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • cukor - 1 csapott evőkanál
    • tej - 3 dl
    • só - 1 csapott mokkáskanál
    • olaj - 1 dl
    • tojás - 1 egész

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összedolgozom a tejben felfuttatott élesztővel, majd kb. 1/2 órán át meleg helyen kelesztem. Ezután két cipóra szétválasztom. Az egyik cipót szép kerekre kinyújtom 0,5 cm vastagságúra, majd 8 felé osztom úgy, hogy szép egyforma háromszögeket kapjak. Egyenként feltekergetem, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe rakom. A tetejét tojással megkenem, majd megszórom szezámmaggal, vagy egész mákkal és kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Először nagyobb hőfokon sütöm, majd amikor már kezd barnulni kisebbre veszem a gázsütőt. A másik cipóval ugyanígy teszek. Jó étvágyat kívánok hozzá.