Sörkifli
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • cukor - 1 csapott evőkanál
  • tej - 3 dl
  • só - 1 csapott mokkáskanál
  • olaj - 1 dl
  • tojás - 1 egész

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összedolgozom a tejben felfuttatott élesztővel, majd kb. 1/2 órán át meleg helyen kelesztem. Ezután két cipóra szétválasztom. Az egyik cipót szép kerekre kinyújtom 0,5 cm vastagságúra, majd 8 felé osztom úgy, hogy szép egyforma háromszögeket kapjak. Egyenként feltekergetem, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe rakom. A tetejét tojással megkenem, majd megszórom szezámmaggal, vagy egész mákkal és kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Először nagyobb hőfokon sütöm, majd amikor már kezd barnulni kisebbre veszem a gázsütőt. A másik cipóval ugyanígy teszek. Jó étvágyat kívánok hozzá.