Feltöltve:

Sörben sült csirke fokhagymás mustármártással

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 csomag
vöröshagyma2 darab
csirke1 darab
fokhagymagerezd3 darab
liszt2 evőkanál
sör2 dl
Globus Mustár2 evőkanál

Sörben sült csirke fokhagymás mustármártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Római tálat 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. Ezalatt az egész csirkét alaposan megmossuk, kívül- belül befűszerezzük, majd a hasüregébe beletöltjük a cikkekre vágott vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát. Lábait összekötözzük, vagy egy hústűvel megtűzzük.

2. lépés

A tál alját kissé beolajozzuk, belerakjuk a csirkét, meglocsoljuk a sörrel, majd tetejére öntünk kevés olajat.

3. lépés

A tálat lefedjük és hideg sütőbe tolva kb. 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a sörös lével. 1 óra elteltével fedő nélkül, szintén locsolgatva pirosra sütjük.

4. lépés

A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelét egy lábasban felmelegítjük. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejfölben, hozzákanalazunk kevés pecsenyelevet, majd ezzel is elkeverjük. Ízesítjük a mustárral és az apróra vágott fokhagymával. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk és beleöntjük a lábasba. 1 perc alatt alaposan kiforraljuk, míg jól besűrűsödik a mártás.

5. lépés

A csirke mellé szervírozzuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem