Sörben sült csirke fokhagymás mustármártással a Főételek kategóriában
Római tálat 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. Ezalatt az egész csirkét alaposan megmossuk, kívül- belül befűszerezzük, majd a hasüregébe beletöltjük a cikkekre vágott vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát. Lábait összekötözzük, vagy egy hústűvel megtűzzük.
A tál alját kissé beolajozzuk, belerakjuk a csirkét, meglocsoljuk a sörrel, majd tetejére öntünk kevés olajat.
A tálat lefedjük és hideg sütőbe tolva kb. 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a sörös lével. 1 óra elteltével fedő nélkül, szintén locsolgatva pirosra sütjük.
A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelét egy lábasban felmelegítjük. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejfölben, hozzákanalazunk kevés pecsenyelevet, majd ezzel is elkeverjük. Ízesítjük a mustárral és az apróra vágott fokhagymával. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk és beleöntjük a lábasba. 1 perc alatt alaposan kiforraljuk, míg jól besűrűsödik a mártás.
A csirke mellé szervírozzuk.