Sopszka saláta
Sopszka saláta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • zöldpaprika - 2 darab
  • kígyóuborka - 1 darab
  • mogyoróhagyma - 2 darab
  • fehérborecet - 2 evőkanál
  • juhtúró - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A paradicsomot és a paprikát vágjuk falat-nagyságú darabokra. Az uborkát hámozzuk meg és magozzuk ki (így nem lesz kesernyés és roppanósabb is lesz). Vágjuk kb. 2-3 cm-es darabokra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
  2. Egy keverőtálban keverjük össze a zöldségeket a hagymával,az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy tálba és szórjuk meg a tetejét a juhtúróval. (Ha keményebb sajtot, pl. fetát, vagy bolgár fehér sajtot használunk, akkor keverhetünk belőle a zöldségek közé. A puha juhtúró teljesen szétmállna és tálaláskor nem mutatna túl szépen.) Tálaljuk önmagában, vagy grillparikon sültek mellé.