Sonkával töltött pogácsa
Sonkával töltött pogácsa
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • só - 1 teáskanál
  • tej - 1 darab
  • cukor - 1 csipetnyi

Töltelék

  • darált sonka, (füstölt, főtt) - 15 dekagramm
  • reszelt sajt - 5 dekagramm
  • bors - 1 darab
  • mustár - 1 teáskanál
  • tejföl - 1 teáskanál

Kenéshez

  • tojás - 1 darab
  • köménymag - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejben, és hagyjuk megkelni. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, a szélére szórjuk a sót, a közepébe a két tojássárgát, és a megkelt élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá. Cipót formálva 1 órát letakarva kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sonkát ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, egy kis kanál mustárt, kevés tejfölt, borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk, egyik felére egyenlő távolságra kis halmokat rakunk, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Ujjunkkal benyomkodjuk a töltelék kúpocskák közét, majd éles késsel feldaraboljuk, hogy minden darabnál a töltelék középre essen. Tepsibe rakjuk a pogácsákat, felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk köménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.