tojássárgája | 1 darab |
---|---|
víz | 3.5 liter |
fokhagyma gerezd | 1 darab |
tejföl | 200 milliliter |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olíva olaj | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
mogyoróhagyma | 4 darab |
reszelt parmezán | 2 evőkanál |
főtt sonka | 100 gramm |
csavart tészta | 350 gramm |
tyúkhúsleves | 2 dl |
Sonkaszószos tészta a Főételek kategóriában
Pucoljuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd kockázzuk apróra. Vágjuk apró kockákra a sonkát is.
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben olíva olajon és adjuk hozzá a sonkát. Pirítsuk tovább míg a sonka is átpirul egy kicsit. Majd öntsünk alá 2 dl tyúkhúslevest. Forraljuk fel, adjuk hozzá a tejfölt, majd főzzük el a szósz 2/3-át.
A megmaradt szósz felét öntsük át egy kis edénybe és keverjük el a tojássárgájával. A serpenyőben lévő szószt vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojássárgájával elkevert részét.
A tésztát főzzük meg roppanósra a Zöldségleves-kockás vízben. Szűrjük le.
A kész szószt keverjük össze a tésztával. Tálaljuk reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel.
Tegyünk fel egy fazékban vizet főni a tésztának. Oldjuk fel benne a Knorr Zöldségleves kockát.