Sonkás tekercs
Sonkás tekercs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • só - 1 kávéskanál
    • reszelt sajt - 15 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • fokhagyma - 7 gerezd
    • sonka csíkokra vágva - 15 dekagramm

    Tészta

    • liszt - 75 dekagramm
    • tej - 4.5 dl
    • rétesliszt - 1 marék
    • élesztő - 5 dekagramm
    • só - 1 evőkanál
    • cukor - 1 evőkanál
    • olaj - 1 dl
    • tojássárgája - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból élesztős tésztát készítek. Amíg megkel elkészítem a tölteléket. A megkelt tésztát két részre osztom, 40x30 centis téglalapot nyújtok. Rákenem a fele Ramát, amiben az összenyomott fokhagymát elkevertem. A fele sonkát rászórom, és a fele sajtott is. Feltekerem mint a piskótatekercset, felszeletelem, tepsibe rakom nem túl közel egymáshoz. 15 p kelesztem, és előmelegített sütőben sütöm. A tészta másik felét ugyanúgy készítem mint az előző adagot.