csokoládé |
---|
Rama Vajas Íz | 1 darab |
---|
sajt | 20 dekagramm |
---|---|
szép lila hagyma | 4 darab |
fokhagyma | 1 darab |
őrölt fekete bors | 1 teáskanál |
olaj | 0.5 dl |
krinolin vagy virsli | 20 dekagramm |
főtt, füstölt sonka | 30 dekagramm |
tejföl | 2 dl |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
tojás | 2 darab |
---|---|
szezámmag | 1 darab |
lenmag | 1 darab |
tejföl | 450 gramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
Dr. Oetker Instant Élesztő | 8 dekagramm |
só | 1 evőkanál |
kristálycukor | 1 evőkanál |
rétesliszt | 10 dekagramm |
finomliszt | 1 kilogramm |
tej | 1 dl |
tejföl | 150 gramm |
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm |
finomliszt | 1 darab |
---|
Sonkás párnák a Előételek kategóriában
A tejfölt a tejjel és a Rama Vajas Ízzel kevergetve addig melegítjük, amíg a Rama elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró. A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk és az olvasztott Rama Vajas Ízzel megfuttatjuk. A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a Rama Vajas Ízzel megfuttatott fokhagymával, majd a tejföllel megkenjük. A pirított húst majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.
Trapéz alakú kis „párnákra" vágjuk, Rama Vajas Ízzel kikent tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át.
Végül felvert tojással lekenjük, szezámmaggal és lenmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.