tojás enyhén felverve | 2 darab |
reszelt parmezán sajt | 0.75 pohár |
oregánó | 2 evőkanál |
metélőhagyma | 2 evőkanál |
bazsalikom | 1 evőkanál |
sütőpor | 1 púpos evőkanál |
Ráma | 6 dekagramm |
liszt | 3 pohár |
húsos szalonna | 6 szelet |
tej | 1 pohár |
A szalonnát kockákra vágjuk, serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a Ramát, hozzáadjuk a fűszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások