Feltöltve:

Sonkás fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

pástétomfűszer1 teáskanál
törött bors1 teáskanál
sütőpor1 teáskanál
bármilyen kicsontozott füstölt hús15 dekagramm
liszt15 dekagramm
víz1.5 dl
Ráma7 dekagramm
tojás3 darab
1 kis
olaj a sütéshez1 liter

Elkészítés

1. lépés

Lábasba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a Ramát, majd ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve sűrűre főzzük. Ha már egy tömbben összeállt és elválik az edény falától, a tűzről lehúzzuk, és kissé kihűtjük. Beleszórjuk a fűszereket, majd egyenként (nagyon fontos, hogy valóban egyenként) belekeverjük a nyers tojásokat. Egy-egy tojás beleengedése után addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén lesz. Végül beleszórjuk a sütőport, és a közben finomra darált füstölt húst is. Bő olajat forrósítunk, amelybe teáskanállal beleszaggatjuk a masszát. (Két kiskanál segítségével könnyen megtehetjük.) A kis fánkok nagyra nőnek. Mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük, majd itatóspapírra, vagy papírtörülközőre rakjuk a fánkokat, hogy a papír elszívhassa a felesleges olajat. Melegen is, hidegen is jó.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem