Sonkás buci
Sonkás buci
  • timer75 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finom liszt - 35 dekagramm
  • vaj vagy sütőmargarin - 13 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • fehérbor - 1 dl
  • tojás - 1 darab
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • sonka - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a gyúródeszkára szitálom, és belemorzsolom a vajat vagy sütőmargarint. Hozzáteszem a sót, bort, tojást, sütőport és tésztát gyúrok. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval karikákat szaggatok belőle. A sonkát ledarálom, vagy - ha sajnálom az időt a daráló össze és szétszerelésére - apró csíkokra szeletelem, beterítem vele az alsó karikát és befedem üres tésztával. A széleket jól összenyomkodom, és újból kiszaggatom. A töltött karikákat kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe rakom, és tojással megkenem, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.