Sonkás, boros levelek
Sonkás, boros levelek
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 2 dekagramm

    A töltelékhez

    • vékonyan szeletelt gépsonka - 20 dekagramm

    A tésztához

    • finomliszt, vagy rétesliszt - 35 dekagramm
    • só - 1 teáskanál
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • zamatos fehérbor - 6 evőkanál
    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 17.5 dekagramm

    A lekenéshez

    • tojás - 1 darab

    A tészta nyújtásához

    • finomliszt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojást és a bort hozzáadjuk, majd könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.
    2. Enyhén meglisztezett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra és kb. 35x30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkát apróra vágjuk. A tészta lekenéséhez való tojást egy kis tálban felverjük és a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük vele.
    3. Egyenletesen rászórjuk a sonkát, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. Meglisztezett derelyevágóval, vagy késsel 7x5 cm-es háromszögekre vágjuk és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
    4. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-25 perc alatt megsütjük.