Feltöltve:

Sonkás, boros levelek

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A töltelékhez

vékonyan szeletelt gépsonka20 dekagramm

A tésztához

finomliszt, vagy rétesliszt35 dekagramm
1 teáskanál
sütőpor1 teáskanál
zamatos fehérbor6 evőkanál
tojás1 darab
Ráma17.5 dekagramm

A lekenéshez

tojás1 darab

A tészta nyújtásához

finomliszt1 darab

Sonkás, boros levelek a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojást és a bort hozzáadjuk, majd könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés

Enyhén meglisztezett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra és kb. 35x30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkát apróra vágjuk. A tészta lekenéséhez való tojást egy kis tálban felverjük és a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük vele.

3. lépés

Egyenletesen rászórjuk a sonkát, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. Meglisztezett derelyevágóval, vagy késsel 7x5 cm-es háromszögekre vágjuk és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük.

4. lépés

Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-25 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem