Feltöltve:

Sonkás, boros levelek

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A töltelékhez

vékonyan szeletelt gépsonka20 dekagramm

A tésztához

finomliszt, vagy rétesliszt35 dekagramm
1 teáskanál
sütőpor1 teáskanál
zamatos fehérbor6 evőkanál
tojás1 darab
Ráma17.5 dekagramm

A lekenéshez

tojás1 darab

A tészta nyújtásához

finomliszt1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojást és a bort hozzáadjuk, majd könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.

  2. 2. lépés

    Enyhén meglisztezett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra és kb. 35x30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkát apróra vágjuk. A tészta lekenéséhez való tojást egy kis tálban felverjük és a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük vele.

  3. 3. lépés

    Egyenletesen rászórjuk a sonkát, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. Meglisztezett derelyevágóval, vagy késsel 7x5 cm-es háromszögekre vágjuk és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-25 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem