Sonkás tormás csirkemell
Sonkás tormás csirkemell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • Knorr Ételsűrítő - 2 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • főtt, füstölt sonka - 10 dekagramm
  • ecetes torma - 1 evőkanál
  • morzsolt konzerv kukorica - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, és fűszerezzük a KNORR grill fűszerrel. A sonkát is felcsíkozzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőben kevergetve a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, sonkát, és együtt pirítjuk.
  2. Rátesszük a csirkemell csíkokat, néhány perc alatt készre pirítjuk. Ha a hús megsült fűszerezzük még a Delikát 8-al. Majd hozzákeverjük a kukoricát, ecetes tormát, végül felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a tejfölt is. Kevergetve jól kiforraljuk és ízlés szerint a KNORR ételsűrítővel még besűrítjük,csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta.