csirkemell | 40 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
füstölt szalonna | 5 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
Knorr Ételsűrítő | 2 evőkanál |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
főtt, füstölt sonka | 10 dekagramm |
ecetes torma | 1 evőkanál |
morzsolt konzerv kukorica | 4 evőkanál |
Sonkás tormás csirkemell a Főételek kategóriában
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, és fűszerezzük a KNORR grill fűszerrel. A sonkát is felcsíkozzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőben kevergetve a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, sonkát, és együtt pirítjuk.
Rátesszük a csirkemell csíkokat, néhány perc alatt készre pirítjuk. Ha a hús megsült fűszerezzük még a Delikát 8-al. Majd hozzákeverjük a kukoricát, ecetes tormát, végül felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a tejfölt is. Kevergetve jól kiforraljuk és ízlés szerint a KNORR ételsűrítővel még besűrítjük,csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta.