Feltöltve:

Sonkás sajtos tojáskrémes sós kalácsvirág

timer 110
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához (28cm-es formához)

Friss élesztő25 gramm
Cukor10 gramm
Langyos tej300 milliliter
Liszt500 gramm
1 evőkanál
Rama Vajas íz olvasztva80 gramm
tojás (M) sárgája1 darab
tojás a kenéshez1 darab

A töltelékhez

főtt tojás3 darab
főtt sonka100 gramm
reszelt sajt50 gramm
Metélőhagyma1 csokor
mustár1 teáskanál
1 csipetnyi
őrölt bors0,5 teáskanál
tejföl4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük össze az élesztőt 50ml langyos tejjel és cukorral. Hagyjuk 10 percig állni, amíg felfut.

  2. 2. lépés

    Egy tálba szitáljuk a lisztet és sót, majd a közepén képezzünk egy mélyedést a kezünkkel. Ide öntsük a maradék 250ml langyos tejet, olvasztott Rama Vajas Ízt, az egy tojássárgáját és végül a felfuttatott élesztőt.
    Gyúrjuk addig, amíg elválik a tészta a tál falától, majd enyhén lisztezett deszkán dagasszuk a tésztát 10-15 percig.

  3. 3. lépés

    Dagasztás után hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten, nedves konyharuhával letakarva kb. 40-50 percig a duplájára kelni.

  4. 4. lépés

    Közben készítsük elő a tölteléket:
    A főtt tojást és a sonkát vagjuk apró kockákra, a snidlinget (metélőhagymát) is aprítsuk fel.
    A sajtot reszeljük le.
    Keverjük össze a krém hozzávalóit egy kisebb tálban.

  5. 5. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

  6. 6. lépés

    A megkelt tésztát nyújtsuk 1-2mm vékonyra. Szaggassunk belőle 6cm-es köröket.
    Mindegyik közepére tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe, csípkedjük össze a széleket, majd hajtsuk ismét félbe, de már csak a sarkokat csípjük össze. Ezek lesznek a “rózsaszirmok”.

  7. 7. lépés

    Rakjuk körbe a 28cm-es pitesütőtál külső szélétől haladva a közepe felé.
    Kenjük le a felvert tojással.
    Pihentessük szobahőmérsékleten 15 percet, majd kenjük le újra tojással, majd süssük a 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig, míg aranybarna lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre