Sonkás pizza a Főételek kategóriában
Langyosítsuk meg a tejet. Tegyük bele a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő öntsük a liszthez, az olajjal és a sóval együtt.
Annyi langyos vízzel (kb 1,5 dl) dagasszuk össze, hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A tetejét lisztezzük meg, takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük meg kb. 1 óra alatt (olyan helyiségben kelesszük, ahol nincs hideg, mert különben nem fog feljönni a tésztánk; illetve ezért kell a konyharuhával letakarás is).
A megkelt tésztát tegyük a kiolajozott tepsibe, és igazítsuk el, hogy minnél vékonyabb legyen.
Az oldalát hagyjuk kicsit vastagabbra.
Elősütés
Érdemes a tésztát úgy 5 percig magas hőfokon elősütni, hogy a rátett szósz ne áztassa el. Miután elősütöttük vegyük ki a sütőből, és ekkor tegyük rá a feltétet.
Egy tálban keverjünk össze ketchupot gyros fűszerkeverékkel és ezt kenjük a tésztára. Tehetünk rá sonkát, gombát, reszelt sajtot, kukoricát, ízlés szerint.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.