Sonkás, petrezselymes sajttorta
Sonkás, petrezselymes sajttorta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • liszt - 3 evőkanál
  • metélőhagyma - 1 csokor
  • só - 1 teáskanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • trappista sajt - 15 dekagramm
  • gépsonka - 15 dekagramm
  • tojássárga - 3 darab
  • 2,8 % -os tej - 3 dl
  • asztali só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojássárgát a sóval habosra keverjük, a fehérjét krémes habbá verjük.
  2. A sárgájára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára.
  3. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.
  4. A tésztát a sütőpapírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.
  5. A krémhez a lisztet kikeverjük 1 dl tejjel, majd belekeverjük a tojássárgát és a sót.
  6. A maradék tejet felforraljuk. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a felforralt tejet és állandó keverés mellett felfőzzük.
  7. Kihűtjük, majd a Ramával és a mustárral habosra keverjük.
  8. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az elsőt megkenjük krémmel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sonkával befedjük. Ismét krémréteget kenünk rá, majd a középső lapot rátéve megismételjük a folyamatot.
  9. Hűtőbe tesszük 3-4 órára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, majd a szeletek tetejét a maradék krémmel, sonkacsíkokkal és metélőhagymával díszítjük.