Sonkás, petrezselymes sajttorta a Főételek kategóriában
A tésztához a tojássárgát a sóval habosra keverjük, a fehérjét krémes habbá verjük.
A sárgájára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára.
Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.
A tésztát a sütőpapírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.
A krémhez a lisztet kikeverjük 1 dl tejjel, majd belekeverjük a tojássárgát és a sót.
A maradék tejet felforraljuk. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a felforralt tejet és állandó keverés mellett felfőzzük.
Kihűtjük, majd a Ramával és a mustárral habosra keverjük.
A tésztát 3 lapra vágjuk. Az elsőt megkenjük krémmel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sonkával befedjük. Ismét krémréteget kenünk rá, majd a középső lapot rátéve megismételjük a folyamatot.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, majd a szeletek tetejét a maradék krémmel, sonkacsíkokkal és metélőhagymával díszítjük.