Sonkás-medvehagymás tepsis penne a Főételek kategóriában
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A pennét főzzük meg lobogó, sós, bő vízben.
Közben a medvehagymát mossuk meg és aprítsuk fel. A sonkát kockázzuk fel.
A margarint olvasszuk fel egy nagy serpenyőben és enyhén pirítsuk meg rajta a sonkakockákat. Adjuk hozzá a felaprított medvehagymát és futtassuk meg a zsiradékon néhány másodperc alatt.
Adjuk hozzá a Knorr Sajtszósz alapot és keverjük jól el a hagymás sonkán. Öntsük hozzá a hideg tejet és keverjük simára. Főzzük 2-3 percig.
A megfőtt és leszűrt pennét öntsük a sonkás-hagymás sajtszószra és keverjük jól el.
Egy evőkanál margarinnal kenjünk ki egy sütőtálat. Öntsük bele a tésztát, majd szórjuk rá a lereszelt füstölt sajtot. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük össze kb. 10 perc alatt.