Sonkás karfiol
Sonkás karfiol
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • kefír - 3 dl
  • gépsonka - 20 dekagramm
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csomag
  • Delikát8 ételízesítő - 1 teáskanál
  • juhtúró - 15 dekagramm
  • kafiol - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, ételízesítővel ízesített vízben 3 percig főzzük.
  2. A sonkát kockákra vágjuk, margarinon megpirítjuk, és lehűtjük. A kefírt összekeverjük a tojással és a sonkával.
  3. Margarinnal kikenjük a tepsit, beletesszük a karfiolt, és megszórjuk a petrezselyemmel. Ráöntjük a sonkás kefirt, és a tetejére juhtúró darabkákat teszünk.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt megpirítjuk.