Sonkás-jégsalátás palacsintatekercsek
Sonkás-jégsalátás palacsintatekercsek
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 milliliter
  • tojás - 3 darab
  • tej - 320 milliliter
  • só - 1 teáskanál
  • kukoricaliszt - 240 gramm
  • jégsaláta levél - 12 darab
  • zöldfűszeres tömlős sajt - 200 gramm
  • selyemsonka - 200 gramm
  • fogpiszkáló - 30 darab

Elkészítés:

  1. Először a palacsintákat sütjük meg: a tojásokat habosra keverjük a sóval, beleszitáljuk a kukoricalisztet, majd beleöntjük a tejet, a margarint és csomómentesre keverjük.
  2. A felforrósított serpenyőbe az első palacsinta alá teszünk egy kiskanál margarint, és kisütjük a palacsintákat. Mindig keverjük fel a tésztát, mielőtt merünk belőle, mert a kukoricaliszt eléggé leülepedik. A kisült palacsintákat ne egymásra rakjuk, hanem terítsük ki a pultra és mire kisül az utolsó, kihűlnek.
  3. A palacsintákat kenjük meg a zöldfűszeres sajttal.
  4. Mindegyikre tegyünk 4-4 szelet selyemsonkát.
  5. A saláta leveleit mossuk meg, itassuk le a vizet és fedjük be a palacsintákat.
  6. Szorosan tekerjük fel. Rakjuk egy nagy tányérra, vagy tálcára és tegyük egy órára hűtőbe egy alufóliával lefedve.
  7. Minden palacsintát tűzzünk meg fogpiszkálóval és vágjuk kb. kétujjnyi vastagra.