Hagyományos vendégváró hidegtálat terveztél a húsvéti asztalra? A lehető legjobb helyen jársz!
Ez a húsos hidegtál az egyik legszuperebb húsvéti receptek egyike: minden megtalálható rajta, mi szem-szájnak ingere. Több húsvéti finomságot rejt egyszerre magában, így nem kell azon gondolkoznod: „mit főzzek húsvétra?”
A mennyei receptben megtalálod a kaszinótojást, a fenséges sonkatekercset és a majonézes saláták egyik legjobbikát, a francia salátát. Könnyű elkészíteni, és széles választékkal rendelkezik. Ilyen egy tökéletes, gazdag hidegtál recept! A hagyományos húsvéti menüsorhoz pedig már csak egy foszlós kalács hiányzik. Receptjét keresd az oldalunkon!
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A majonézt a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a zöldséggel összekeverjük, majd egy tálba egyengetjük.
3 db főtt tojást kettévágunk, a sárgáját kivájjuk és összekeverjük egy kicsi majonézzel, tejföllel, mustárral, majd a fehérjét ezzel a masszával megtöltjük.
Salátaalapra tesszük, minden tojás közé teszünk egy összehajtott sonkát.
Savanyú uborkából virágokat vágunk ki és a tojásokra helyezzük.
A 4. tojásból csirkét formázunk: cikk-cakk alakban kettévágjuk, sárgáját kivesszük és a masszával betöltjük.
Kalapját ráhelyezzük. Pirospaprikából vágunk neki taréjt és csőrt.
Egész bors pedig a szemei.