Feltöltve:

Sonkás-gombás batyuk

timer 60
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás2 darab
tej1 dl
fokhagymagerezd2 darab
tészta250 gramm
sonka15 dekagramm
zsemle2 darab
gomba konzerv1 darab

Sonkás-gombás batyuk recept.

Elkészítés

1. lépés

A zsemléket felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. 1/2 óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük.

3. lépés

Margarinnal kikent tepsibe tesszük, lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és aranybarnára sütjük 30 perc alatt 180 fokon.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem