Sonkás és kolbásszal töltött partifalat
Sonkás és kolbásszal töltött partifalat
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • búzaliszt - 20 dekagramm
  • kapor - 1 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • csirkemell sonka - 5 dekagramm
  • házi kolbász - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szobahőmérsékletű margarint és a túrót összegyúrjuk. A liszthez adjuk a sót, a sütőport, a kaport, majd hozzáadjuk a túrós margarinhoz és tésztává gyúrjuk. Kettévesszük.
  2. Az egyik felét lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 2X2 négyzetet szaggatunk belőle, minden 2.-ba negyed szelet kolbászt teszünk, majd lefedjük a kolbász nélküli négyzetekkel. A széleit megnyomkodjuk.
  3. A sonkás partifalathoz. A sonkát összeaprítjuk, és összegyúrjuk a tésztával, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, vagy késsel 2x2 kockákra vágjuk.
  4. A falatkák tetejét átlósan bevágjuk mindkét irányban, lekenjük felvert tojássárgával. Az oldalán kicsit összenyomkodjuk.
  5. Sütőben 180 °C-on 20 percig sütjük.