Sonkás és kolbásszal töltött partifalat recept.
A szobahőmérsékletű margarint és a túrót összegyúrjuk. A liszthez adjuk a sót, a sütőport, a kaport, majd hozzáadjuk a túrós margarinhoz és tésztává gyúrjuk. Kettévesszük.
Az egyik felét lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 2X2 négyzetet szaggatunk belőle, minden 2.-ba negyed szelet kolbászt teszünk, majd lefedjük a kolbász nélküli négyzetekkel. A széleit megnyomkodjuk.
A sonkás partifalathoz. A sonkát összeaprítjuk, és összegyúrjuk a tésztával, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, vagy késsel 2x2 kockákra vágjuk.
A falatkák tetejét átlósan bevágjuk mindkét irányban, lekenjük felvert tojássárgával. Az oldalán kicsit összenyomkodjuk.
Sütőben 180 °C-on 20 percig sütjük.