Sonkás, boros levelek a Előételek kategóriában
A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojást és a bort hozzáadjuk, majd könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Enyhén meglisztezett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra és kb. 35x30 cm-es lappá nyújtjuk.
A sonkát apróra vágjuk. A tészta lekenéséhez való tojást egy kis tálban felverjük és a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük vele. Egyenletesen rászórjuk a sonkát, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk.
Meglisztezett derelyevágóval, vagy késsel 7x5 cm-es háromszögekre vágjuk és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-25 perc alatt megsütjük.