Feltöltve:

Somlóigaluska-torta

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Krémhez

tej6 dl
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
liszt1 evőkanál
tojás3 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm

Tésztához

tojás9 darab
cukor9 evőkanál
liszt7 evőkanál
darált dió1 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
sütőpor1 csomag

Összeállításhoz

tejszín2 dl
cukor2 dekagramm
habfixáló1 csomag
durvára vágott dió4 marék
rumban áztatott mazsola10 dekagramm

Csokoládéöntethez

tej3 dl
Rama Vajas Íz10 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
cukor4 evőkanál
liszt1 teáskanál
sütőrum1 dl

Cukorsziruphoz

víz2 dl
cukor20 dekagramm
sütőrum1 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sárga piskótához kemény habbá verek 3 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, hozzáadom a 3 tojássárgáját, egy kávéskanál sütőport, és óvatosan hozzákeverem a 3 evőkanál lisztet. Közepes tepsiben, előmelegített sütőben megsütöm. A diós piskóta ugyanígy készül, csak 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál darált dióval helyettesítek. A kakaós piskóta elkészítési módja is ugyanez, csak 1 evőkanál liszt helyett 1 evőkanál kakaóport teszek bele. A diós és a kakaós piskótát is kisütöm. A vaníliakrémhez a tejben simára keverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a lisztet, a tojásokat. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm.
    Mikor langyosra hűlt, alaposan belekeverem a Rama Vajas ízt, hogy jó habos legyen. A cukorsziruphoz a vízben felforralom a cukrot, ha langyosra hűlt, hozzáadom a sütőrumot. A csokoládéöntethez a tejet, a Rama Vajas ízt, a kakaóport, a cukrot, a lisztet összemelegítem,
    majd a tűzről levéve belekeverem a rumot. A tejszínt keményre verem a cukorral és a habfixálóval, majd összeállítom a tortát. Egy nagyobb, de nem túl mély tál alját kibélelem a háromféle piskótából tépkedett darabokkal, ezt alaposan meglocsolom cukorsziruppal, erre jön a vaníliakrém kanalanként, ide-oda halmokban. Erre szórok egy marék durvára vágott diót és egy marék rumban áztatott mazsolát. Ezt meglocsolgatom a csokoládéöntettel, erre halmokban kanállal tejszínhabot teszek. Következik újból a piskótaréteg, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére, amikor már elég púposra raktam a tálat, csokoládéöntet kerül, és a maradék tejszínhabbal csillagcsöves zsákból szépen feldíszítem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0