Feltöltve:

Somlói galuska

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

vaníliás cukor1 csomag
tej1 liter
vaníliás pudingpor10 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tojás4 darab

A díszítéshez

tejszínhab1 darab

Az öntethez

étcsoki15 dekagramm
tej3 dl
tejszín1 dl
finomliszt1 csapott mokkáskanál
tojássárgája2 darab
porcukor10 dekagramm
rum0.3 dl

A szóráshoz

darált dió12 dekagramm

A tésztához

kristálycukor20 dekagramm
tojás8 darab
kakaópor2 dekagramm
darált dió4 dekagramm
finomliszt20 dekagramm

A sziruphoz

rum0.5 dl
citrom reszelt héja1 darab
mazsola10 dekagramm
cukor5 dekagramm
víz3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két habot lazán egymásba forgatjuk, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát 3 részre osztjuk, az egyikbe diót, a másikba kakaót keverünk, a harmadikat fehéren hagyjuk. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítjuk, és közepes hőfokon (180 fok), 15-20 percig sütjük. A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, a mazsolát beleszórjuk. A tűzről levéve a citrom héjával ízesítjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, a vanília cukorral, a pudingporral, és 1 deci tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, egy keveset az előzőekhez merünk, a tejbe öntjük és habverővel kevergetve 1-2 percig főzzük, így sűrű krém lesz. A tűzről levéve a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A diós piskótalapot, amit a tepsibe fektettünk, a meleg, mazsolás sziruppal, és rummal meglocsoljuk. A krém egyharmadát rákenjük, darált dióval megszórjuk. A kakaós piskótalapot rátesszük, a sziruppal, és a rummal meglocsoljuk. Egy harmadnyi krémet rákenünk, dióval meghintjük. A világos piskótalap kerül felülre. Sziruppal és rummal meglocsoljuk, a megmaradt krémet rákenjük, és kakaóport szitálunk a tetejére. Az öntethez a cukrot a tojássárgával, a liszttel és a tejszínnel összekeverjük. A tejet felforraljuk, a csokoládét felolvasztjuk. A lisztes keverékkel 2-3 percig forraljuk, a tűzről levéve a rummal ízesítjük, kihűtjük. Tálaláskor evőkanállal tányérra szaggatjuk, tejszínhabbal díszítjük, a csokoládéöntettel meglocsoljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre