Feltöltve:

Somlói galuska

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor9 evőkanál
finomliszt9 púpos evőkanál
sütőpor0.5 csomag
víz6 evőkanál

Csokoládéöntet

liszt5 evőkanál
kakaó5 evőkanál
cukor15 evőkanál
víz1.5 liter
rum1.5 dl
darabolt dió20 dekagramm
mazsola15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát vízbe beáztatjuk és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A piskótához megmossuk a tojásokat és szétválasztjuk. A tojássárgát, 9 ek. cukrot és a 6 ek. vizet habosra keverjük. Utána kemény habbá verjük a fehérjét és lazán a sárgához keverjük. A sütőporos lisztet folyamatosan a masszához keverjük óvatosan egy fakanállal, nehogy összetörjön a hab. Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük és 25-30 percig sütjük 180 fokon. Kevés vízzel elkeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet, majd hozzáöntjük a többi vizet és alacsony lángon sűrűre főzzük. Ha túl sűrű az öntet, nem tudjuk önteni, akkor tegyünk hozzá egy kis vizet. Ha kihűlt, keverjük bele a rumot. Ha kisült a piskótánk, megvárjuk amíg kihűl, aztán kiborítjuk egy tálcára és kis kockákra daraboljuk. Összedaraboljuk a diót is. Egy üvegtál aljára öntetet teszünk, beleszórjuk a piskótakockákat, erre a mazsolát és a diót, majd ismét az öntetet. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legvégére öntet, mazsola és dió kerüljön, mert a piskóta kiszáradna. Hűtőben fél órát hűtjük, utána tejszínhabbal tálalhatjuk. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem