Feltöltve:

Somlói galuska

timer 200
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

világos piskótatészta30 dekagramm
sötét piskótatészta30 dekagramm

Töltelék

tej1 liter
liszt15 dekagramm
cukor15 dekagramm
zselatin2 dekagramm
tojássárgája8 darab
tojásfehérje8 darab
cukor20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tejből, lisztből, tojássárgából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzök. A fehérjéből cukorral kemény habot verek, és a sárga krém alá keverem. A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíthatom. Cukoroldat: fél kg cukor, 7 dl víz, 2 dl rum, 2 citrom reszelt héja. A cukrot felfőzöm a vízzel és a citromhéjjal, hűlni hagyom, majd rummal ízesítem. Csokiöntet: 20 dkg keserű csokoládé, 2,5 dl víz, fél dl rum. Kakaópor, tejszínhab és csokiöntet az összeállításhoz, tálaláshoz. A csokit a vízzel felfőzöm, hűlni hagyom, majd rummal ízesítem. Mély tálba teszem a világos piskóta felét, bőven meglocsolom a cukoroldattal és rákenem a krém harmadát. Most jön a csokis piskóta, ismét öntözés, ismét krém, majd a világos piskóta, öntözés és krém. Megszórom kakaóporral, majd hűtőben tárolom. Tálalás előtt egy jó kanálnyi halmot teszek a tányérra, tejszínhabbal és csokiöntettel tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem