Feltöltve:

Somlói galuska

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás8 darab
liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
darált dió5 dekagramm
kakaó1 evőkanál
rum1 dl
mazsola10 dekagramm

Krémhez

tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej1 liter
kakaó1 evőkanál
dió10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Tálaláshoz

tejszínhab1 darab
csokoládéöntet1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat keverd fehéredésig a cukorral. Apránként add hozzá a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát oszd 3 részre: az egyikbe keverd bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg. Amíg sül, készítsd el a krémet. Ehhez a tojássárgákat a cukorral, meg a pudingporral keverd simára. Forrald fel a tejet, öntsd hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzőn kevergetve főz sűrűre. A tűzről levéve ezt is oszd 3 részre. Az elsőt ízesítsd vaníliás cukorral, a másodikba szórj kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió, és a maradék mazsola. Egy mélyebb tepsibe rétegezd a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meglocsolgatod. Ha elkészült, fedd le, tedd a hűtőbe rövid időre, hogy megdermedjen. Tálaláskor nagyobb kanállal szaggass galuskákat a tányérra, locsold meg csokoládéöntettel, és díszítsd tejszínhabbal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem