Feltöltve:

Somlói galuska

timer 130
mood Nehéz
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
olaj dl
cukor30 dekagramm
tej1 liter
liszt2 dekagramm
mazsola10 dekagramm
dió8 dekagramm
habtejszín5 dl
rum dl
fahéj rúd1 darab
étcsokoládé8 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
darált dió2 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Két liter vízbe belehelyezzük 30 dkg cukrot, az egész fahéjat, és egy órán át főzzük, miután elkészült beleöntjük a rumot. Amíg fő, elkészítjük a piskótákat és a vaníliamártást, beáztatjuk a mazsolát.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A háromféle piskóta lapot egyenként - azonos nagyságú tepsiben - megsütjük. A vaníliás piskótához a tojássárgáját habosra keverem a cukor 2/3-val, a tojásfehérjéket kemény habbá verem a cukor 1/3-val. Ezután a cukros tojássárgájába, óvatosan beleforgatjuk a lisztet és tojásfehérje habot. Sütőlemezre sütőpapírt helyezünk, amin ujjnyi vastagra szétterítjük a tésztamasszát, közép meleg sütőben készre sütjük.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A diós piskótához a liszttel kevert diót keverjük a cukros tojáshoz.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A kakaóshoz pedig a liszttel kevert kakaóport adjuk. A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Elkészítjük a sárgakrémet, a pudingport kikeverjük a tej ¼-vel, a maradék tejet felforraljuk, forrás után kikeverjük a pudingporral és a cukorral.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Ezután az összes hozzávalót előkészítjük, és a következő módon rakjuk össze: Olyan mély tepsit (vagy tálat) készítünk elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta!) A tepsi aljára tesszük a vaníliás piskótát. Meglocsoljuk a rumos cukorszirup egy részével, és rákenjük a sárgakrém egyharmadát. Meghintjük a dió és a mazsola felével, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsoljuk a rumos cukorsziruppal, majd megkenjük a sárgakrém második harmadával. Ismét megszórjuk dióval és mazsolával, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és a kakaóporral megszórjuk.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    Hűtőszekrényben jól lehűtjük.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    A csokoládéöntethez, a kakaót a lisztel, és a cukorral összekeverjük, majd az olajjal simára keverjük. Aztán állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve rummal, gyerekek esetében rumaromával ízesítjük.

  9. 9. lépés

    9. lépés képe

    A tejszínből kemény habot verünk. Tálalásnál evőkanállal desszertes tányérokra adagoljuk a piskótát.

  10. 10. lépés

    10. lépés képe

    Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládé öntettel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem