Sólet tarkababból füstölt pulykával
Sólet tarkababból füstölt pulykával
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 4 darab
  • olívaolaj - 1 dl
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • Knorr Pirított hagymás Ízbomba - 1 darab
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • tarkabab - 1 kilogramm
  • füstölt pulyka alsócomb - 1 darab

Elkészítés:

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk (sok vízbe, mert a bab bedagad).
  2. A hagymát apróra vágjuk, az olajon puhára pároljuk. A párolt hagymát megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük (a paprikával együtt már nem szabad sütni, mert megkeseredik a paprika). Felöntjük hideg vízzel, s csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a pulykahúst.
  3. Lassú tűzön 3-4 óra hosszáig főzzük, a vizet a főzés ideje alatt pótolni kell, attól függően, hogy a bab mennyit szív magába.
  4. Ha a sólet már majdnem kész, beleteszünk fejenként 1-1 jól megmosott tojást, majd további 20 percig tovább főzzük. A főzés vége előtt kb. 5 perccel tegyük hozzá az ízkockákat és a Chilis alapot az ízhatás fokozása érdekében.
  5. Tálalásnál a tányéron szépen elrendezzük a sóletet, a pulykahúst szeletre vágva, és a megtisztított, kettébe vágott tojást. Puha kenyérrel az igazi.